Medaljband finns i många olika varianter, och det är viktigt att välja rätt för att uppnå önskat utseende och funktion. Du har möjlighet att välja mellan olika typer av band, såsom bomullsband eller moaréband. Dessa material ger olika utseenden och känslor till medaljen. Infästningssättet eller nålen är också en viktig faktor att överväga. Det finns olika alternativ att välja mellan, till exempel säkerhetsnål, medaljnål med lås eller en hel platta. Det är viktigt att välja en infästning som passar dina behov och som ger en säker och stabil montering av medaljen. Slutligen spelar ringen en avgörande roll i hur medaljen hänger. En "S-ring" är vanligtvis tryckt igenom medaljbandet och sedan kläms ihop för att hålla medaljen på plats. En dubbelring ger en mer stabil och elegant montering av medaljen och säkerställer att den sitter på plats på ett snyggt sätt. Se exempel nedan för att få en bättre förståelse av de olika alternativen och hur de påverkar utseendet och monteringen av medaljen. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller om du önskar ytterligare information.


För att beställa, kontakta mig angående färger, antal, typ av ring och fästanordning. Du kommer alltid att få en offert och en digital PDF för att se utseendet på medaljen.
Bandfärger kan varieras efter dina önskemål för att skapa en unik medalj för dig. Om du redan har en specifik färg kan jag använda en färgkarta för att matcha färgerna så att de blir likvärdiga


Vanlig S ögla, tryckt igenom bandet

Dubbel ring, bandet är vikt igenom

Olika typer av ringar
Alla ringar kan fås i olika material
guld, silver och brons
Normalt brukar man följa medaljens patina
Guldmedalj - guldring

 

© Copyright TAXON